Sisältö
- Mikä saa Google Pixel 2 -puhelimesi käynnistymään lataamasta, lataamasta hitaasti tai lopettamasta lataamista?
- Mahdolliset ratkaisut ja kiertotavat Google Pixel 2: n latausongelmien ratkaisemiseksi
Google Pixel 2 ja Pixel 2 XL ovat viimeisimpiä tulijoita Android-älypuhelinmarkkinoille tänä vuonna. Näiden uusien Google-laitteiden katsotaan olevan uskomattomia ja mahdollisesti ylivoimaisesti parhaita Android-puhelimia. Mutta kuten kaikki muutkin älypuhelimet, nämä uudet puhelimet voivat myös joutua erilaisiin ongelmiin, jotka ilmenevät muissa Android-puhelimissa. Yksi yleisimmistä ongelmista, joiden odotetaan ilmenevän, on vallassa, erityisesti latauksen yhteydessä. Lue edelleen, mikä voi aiheuttaa sen, että Pixel 2 -laitteesi voi lopettaa tai kieltäytyä lataamisesta ja mitä on tehtävä korjaamiseksi.
Mikä saa Google Pixel 2 -puhelimesi käynnistymään lataamasta, lataamasta hitaasti tai lopettamasta lataamista?
Kun älypuhelin ei lataudu, se ei aina tarkoita, että akku on syyllinen. Vaikka se voi olla yksi huomioitavista tekijöistä, et voi vain laittaa syytä suoraan huonoon akkuun etenkin uusissa laitteissa, kuten Google Pixel 2: ssa. Usein ohjelmisto on syyllinen. Miksi ja miten ohjelmisto voi estää puhelinta lataamasta pyytämääsi? Vastaus on yksinkertainen. Puhelimesi on kätevä tietokone, joka toimii järjestelmänä. Kaikki laitteessasi on ohjelmoitu toimimaan kaikkien laitteistokomponenttien kanssa. Esimerkiksi kameran sovellus tarvitaan puhelimen kameran käyttämiseen valokuvien ottamiseen tai videoiden tallentamiseen. Tässä tapauksessa kamerasovellus (ohjelmisto) on ohjelma, joka on erityisesti suunniteltu toimimaan kameran (laitteiston) kanssa. Jos kameran sovelluksessa menee pieleen, puhelimen kamera ei todennäköisesti toimi tarkoitetulla tavalla tai se voi olla päinvastoin. Samaa periaatetta sovelletaan puhelimesi lataustoimintoihin. Puhelimessasi on myös erityinen latauksesta vastaava ohjelma. Ainoa ero siinä on muissa sovelluksissa, että käyttäjän toimia ei tarvita, jotta se toimisi. Niin kauan kuin se havaitsee, että puhelin on kytketty laturiin ja latausporttiin, ohjelma käynnistyy. Silloin se päättää, sallitaanko laitteen latautua vai ei. Jos jotain menee pieleen lataustoimintojen suorittamisesta vastaavan ohjelman kanssa, silloin saat kokea laitteen latausongelmat, kuten hidas lataaminen, keskeneräinen lataaminen tai lataamisen laiminlyönti. Sama voi tapahtua, jos muut puhelimen sovellukset käyttäytyvät väärin. Jotkut sovellukset voivat vaikuttaa tiettyihin toimintoihin, kuten lataamiseen. Myös viallinen päivitys, joka sisältää suuret Android-järjestelmäpäivitykset, näytti olevan mahdollisten syyllisten joukossa. Ja pahin mahdollinen syy on laitteistovaurio, joka on usein tapaus, kun puhelin kastui tai putosi eikä enää lataudu jälkeenpäin.
Ellei viallinen laitteisto ole syyllinen, voit silti tehdä jotain yrittäessäsi korjata ongelman päähän ja saada laitteen lataamaan tarkoitetulla tavalla.
Mahdolliset ratkaisut ja kiertotavat Google Pixel 2: n latausongelmien ratkaisemiseksi
Ottaen huomioon, että taustalla oleva syy on ohjelmistossa eikä laitteen fyysisissä tai nestemäisissä vaurioissa, sinulla on suurempi mahdollisuus korjata laite ja saada se latautumaan uudelleen. Seuraavat ratkaisut auttavat sinua eristämään ongelman, määrittämään laukaisimen ja lopulta korjaamaan lataamattoman Pixel 2: n. Testaa laitteesi jokaisen menetelmän suorittamisen jälkeen, jotta tiedät, onko ongelma jo korjattu. Jatka tarvittaessa seuraavaan sovellettavaan menetelmään.
Ensimmäiset tehtävät ja tarkistettavat asiat ennen vianmääritystä
- Tutki latauslaitteita. Tarkista ja varmista, että latauskaapeli, latausadapteri, latausportti ja virtalähde toimivat. Joskus pääongelman laukaisee mikä tahansa käytössä oleva latauslaite. Voit sulkea tämän pois mahdollisista syistä tarkistamalla ja varmistamalla, että kaikki toimii etukäteen. Voit yrittää käyttää eri latauskaapelia, latausadapteria, latausporttia tai virtalähdettä, joka on yhteensopiva laitteen kanssa. Se auttaa määrittämään, onko ongelma eristetty kaapeliin, sovittimeen, porttiin tai virtalähteeseen.
- Älä käytä puhelinta latauksen aikana. Vältä mahdollisimman paljon puhelimen käyttöä latauksen aikana. Turvallisuustoimenpiteiden lisäksi se antaa laitteellesi myös latautua nopeammin, koska keskeytyksiä ei ole. Puhelimen käyttö latauksen aikana on yksi syy siihen, miksi laitteesi latautuu hyvin hitaasti tai sitä ei voitu ladata kokonaan.
Kun olet varmistanut, että kaikki lataustarvikkeet toimivat edelleen, Pixel 2 ei lataudu, harkitse seuraavien kiertotapojen kokeilemista.
Käynnistä Google Pixel 2 uudelleen (jos käytettävissä)
Jos laitteellasi on vielä vähän virtaa jäljellä, yritä käynnistää puhelin uudelleen. Näin tekemällä virheellisen sovelluksen tai ohjelmistovirheen mahdollisuus poistetaan, mikä estää laitetta lataamasta.
- Laitteen sammuttaminen ja uudelleen käynnistäminen (pehmeä nollaus) ei vaikuta laitteen tietoihin. Ensinnäkin, miten pehmeä nollaus suoritetaan Google Pixel 2: ssa:
- Pidä Virtanappi oikealla reunalla.
- Napauta vaihtoehtoa Virta pois.
- Tai voit vain painaa Virtanappi noin 10 sekuntia kunnes se käynnistyy uudelleen.
Kalibroi akku (tarvittaessa)
Yritä kalibroida puhelimen akku, jos et ole vielä tehnyt niin ja se voidaan mahdollisesti tehdä.
Akun kalibrointi voi auttaa varmistamaan akun suorituskyvyn ja että laitteesi näyttää oikean varaustason. Prosessi sisältää pariston tyhjentämisen, joten se tulisi tehdä vain satunnaisesti. Huomaa, että akun jatkuvaan tyhjentämiseen tai täydelliseen purkautumiseen voi vaikuttaa haitallisesti akun käyttöikä. Jos haluat antaa sille kuvan ja pystyt, niin se tehdään seuraavasti:
- Tyhjennä akku kokonaan käyttämällä sitä, kunnes se sammuu.
- Käynnistä se uudelleen ja anna sen sammua itsestään.
- Kun virta on kytketty pois päältä, kytke se laturiin ja anna sen latautua, kunnes latausilmaisimen mukaan se on jo saavuttanut 100 prosenttia.
- Irrota puhelin laturista ja käynnistä se sitten.
- Jos puhelin ei sano 100-prosenttisesti latautuneen, kytke se uudelleen laturiin ja anna sen latautua vielä vähän, kunnes se saavuttaa 100-prosenttisen tason.
- Jos akku on ladattu täyteen (100 prosenttia), irrota laturi pistorasiasta ja käynnistä puhelin uudelleen.
- Käytä puhelinta nyt normaalisti, kunnes sen virta loppuu kokonaan ja sammuu itsestään.
- Liitä se laturiin ja anna sen latautua, kunnes se saavuttaa 100 prosenttia keskeytyksettä.
- Käynnistä puhelin.
Akku on nyt täysin kalibroitu. Yritä liittää se laturiin ja katso, lataako se jo suunnitellusti. Voit kokeilla muita virtalähteitä, kuten kannettavaa tietokonetta, autolaturia tai virtapankkia.
Muita harkittavia vaihtoehtoja
- Vianmääritys sovelluksissa. Aikaisempien menetelmien lisäksi on myös muita kiertotapoja, joita voit harkita kokeilemalla, mutta vain jos voit. Jos sinulla on vielä vähän virtaa jäljellä Google Pixel 2: ssa, voit yrittää ensin tehdä vianmäärityksen sovelluksille. Jos mahdollista, yritä sulkea kaikki taustalla toimivat sovellukset. Mikä tahansa näistä sovelluksista saattaa laukaista tai estää laitetta lataamasta. Jos ongelma alkaa uuden sovelluksen asentamisen jälkeen, luultavasti uusi sovellus on syyllinen. Puhelimen käyttäminen vikasietotilassa voi auttaa sinua määrittämään, onko kolmannen osapuolen sovellus syyllinen. Jos mahdollista, käynnistä Google Pixel 2 vikasietotilaan ja yritä sitten ladata se vikasietotilassa.
- Pää nollaus. Vaikka en suosittele niin tekemistä, kun otetaan huomioon, että laitteellasi on jo vähän virtaa, perusasetusten palautus tai tehdasasetusten palautus on myös toinen vaihtoehto, joka on otettava huomioon käsiteltäessä mobiililaitteiden ohjelmistoihin liittyviä ongelmia. Kuten aiemmin mainittiin, puhelin ei lataudu usein ohjelmisto-ongelmien takia huonon akun sijaan. Tehdasasetusten palauttaminen voi olla viimeinen keino käsitellä ohjelmistokysymyksiä, koska se pyyhkii laitteen kokonaan ja antaa puhelimellesi uuden puhtaan alun.
Jos haluat kokeilla sitä ja pystyt, voit ohjeiden mukaan palauttaa Google Pixel 2: n seuraavasti:
- Paina ja pidä pohjassa Virtanappi kunnes laite sammuu kokonaan.
- Pidä Äänenvoimakkuuden vähennyspainike noin 3 sekunnin ajan.
- Paina 3 sekunnin kuluttua Voima-avain pitäen silti Äänenvoimakkuuden vähennyspainike vielä 3 sekunnin ajan ja vapauta sitten molemmat painikkeet.
- Käytä Äänenvoimakkuuden vähennys- tai ylös-painike korostaa Elpyminen annetuista vaihtoehdoista.
- paina Voima-avain vahvista valinta.
- Kun Android-logo tulee näyttöön, pidä Voima-avain noin 2 sekunnin ajan.
- Pidä kiinni Voima-avain, paina nopeasti Äänenvoimakkuuden lisäyspainike.
- Korosta vaihtoehto Pyyhi muisti / tehdasasetus painamalla Äänenvoimakkuuspainike paina sitten Voima-avain vahvista valinta.
- Valitse äänenvoimakkuuspainikkeella Kyllä - poista kaikki käyttäjätiedot paina sitten Teho vahvistaa.
Odota, että puhelin käynnistyy uudelleen. Yritä ladata laite uudelleenkäynnistyksen jälkeen ja katso, pystyykö se jo tekemään niin. Voit jatkaa asennettua laitetta, kun se on täysin ladattu.
- Lopuksi, varmista, että lataat laitteen oikein. Käytä mahdollisimman paljon laitteellesi vain alkuperäisiä latauslaitteita. Muut kolmannen osapuolen laturit tai latausadapterit eivät välttämättä ole yhteensopivia Google Pixel 2: n kanssa, joten se ei lataa näitä laitteita. Valitettavasti langatonta latausta ei tueta Pixel 2 -sarjassa, joten sitä ei voida nyt pitää latausvaihtoehtojen joukossa.
Jos mikään näistä menetelmistä ei pysty korjaamaan ongelmaa ja että Google Pixel 2 ei vieläkään lataudu, yritä ottaa yhteyttä laitteen operaattoriin saadaksesi muita vaihtoehtoja tai välitä ongelma Google-tukeen. Jos sen todistaa johtuvan viallisesta ohjelmisto- tai järjestelmävirheestä, korjaukseen sisältävä päivitys on korjattava oikein.
Ota yhteyttä meihin
Olemme aina avoimia ongelmallesi, kysymyksiisi ja ehdotuksiisi, joten ota rohkeasti yhteyttä täyttämällä tämä lomake. Tämä on ilmainen palvelumme, jota emme veloita sinulta senttiäkään. Huomaa kuitenkin, että saamme satoja sähköposteja päivittäin, ja on mahdotonta vastata jokaiseen niistä. Mutta voit olla varma, että luemme jokaisen saamamme viestin. Niille, joille olemme auttaneet, levitä sanaa jakamalla viestit ystävillesi tai vain pitämällä Facebook- ja Google+ -sivumme tai seuraamalla meitä Twitterissä.